Denne weekend gik der den store bagelyst i mig! Jeg fik bagt brød, en Japansk chiffon kage, og til sidst lavede jeg også lige en cheesecake! Ja, der kan gå mange måneder hvor jeg helst ikke sætter foden i køkkenet, og så pludselig kan jeg slet ikke få nok🤣

Den cheesecake jeg lavede, hedder her ved os bare Supermans favorit. Dengang for maaaange år siden da vi var unge og nyforelskede, arbejdede Superman og jeg nemlig på en cafe i Sydafrika. Der blev denne kage serveret, og Superman syntes det var bare den bedste cheesecake han nogensinde havde smagt. Hvis nu vi skal være ærlige, så var det også den første han smagte. Men pyt nu med detaljer! Her 27 år efter, synes han stadigvæk at det er den bedste cheesecake der findes😀

Jeg fik aldrig den helt officielle opskrift, men har over årene prøvet mig frem, indtil jeg nu synes den er præcis som den oprindelig.

Når det kommer til mig og bagning, så elsker jeg at hygge mig i køkkenet en gang imellem, men jeg er en doven bager! For eksempel vil jeg ikke bøvle med fine tærtedeje hvis jeg bare kan bruge en Mariekiks bund😁 Desuden er den kedelig i udseende. Jeg er ikke så god til det med pynt! Bare den smager godt, så er jeg glad😍

Så hvis nu du kaster dig ud i denne opskrift, så husk at den er udviklet af en doven, og ikke professionel, hobby bager😀 Men med det sagt, så synes jeg at det er en nem og hurtig opskrift som aldrig fejler!

Supermans favorit cheesecake skal ikke bages, og så er den med en citron smag som er dejlig syrligt. En frisk og lækker cheesecake😍💖

Bund:
250 g marie eller digestive kiks
125 g smeltet smør

Læg kiksene i en frysepose, og knus dem ved at banke på posen med en grydeske eller med en knyttet hånd. Eller smidde dem en tur igennem en blender😁

Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de knuste kiks.

Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen, og lad det køle ned.

Fyldt:
2 dl citronsaft
1 dåse kondenseret mælk
400 g flødeost naturel
4 dl fløde
200 g sukker
4 blade husblas

Læg husblassen i en stor skål koldt vand i 10 minutter.

Pisk kondenseret mælk og citronsaft sammen.

Pisk flødeost og sukker sammen, og vend i kondenseret mælk blanding.

Pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål.

Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger ved.

Smelt husblassen over vandbad eller ved meget svag varme direkte på komfuret, uden at det bobler eller koger. Rør 4-5 spsk. flødeskum sammen med den smeltede husblas, brug fx en dejskraber.

Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen. Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med flødeostecremen.

Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og drej springformen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat.

Stil cheesecaken i køleskabet i ca. 2 timer, så flødeostecremen stivner.

Når cremen er blevet stiv, er den klar til at spise😀

Kagen holder sig flere dage i køleskabet, og er f.eks. perfekt til at lave dagen i forvejen til fest eller fødselsdag.

 

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises