Ja, så var det at jeg for første gang nogensinde kastede mig ud i at bage en roulade. Nu har jeg da set dem gøre det på bagedysten mange gange, så selvfølgelig kan jeg da gøre det😀

Men mon ikke der er en god grund til at de har nået hele vejen til Bagedysten, og jeg kun når ud til køkkenet🤣 I hvert fald gik det ikke ret godt. Og jeg kan med sikkerhed siger at min roulade vil have givet mig billetten hjem, hvis nu jeg var i Bagedysten.

Heldigvis bager jeg for smagen, og ikke så meget for udseende. For selv om den ikke var så køn, så smagte den godt alligevel🩷

Opskriften er en sammensætning af tre opskrifter jeg fandt på nettet. Blandt andet en mokka mousse opskrift som faktisk var til en dessert i sig selv. Det betød at, jeg havde mousse i overskud, men det er jo kun en god ting, ikke😉

Efter at rouladen var bagt, og moussen var klar, syntes jeg at den manglede lidt tekstur og smag. Derfor skyndte jeg mig og lave karamelliserede nødder med salt, som jeg hakkede fint og lagde i rouladen. Det gav lidt knas og kontrast til smagen.

Næste gang jeg prøver opskriften, vil jeg prøve at tilføje lidt surt. Jeg kunne bare ikke helt regne ud hvad det skulle være. Synes nemlig ikke hindbær eller appelsin går med mokka smagen. Måske har du en god ide?

Det der gik allermest galt for mig er at min roulade sprækkede så meget da jeg rullede den sammen, at moussen løb ud af sprækkerne🙈 Jeg har altså tildækket den med en fugtig klud. Igen, måske kan du fortælle mig hemmeligheden bag en roulade uden sprække😀

Chokolade roulade bund

Opskrift lånt fra Julie Bruun: https://juliebruun.com/chokoladeroulade/

 • 5 æg
 • 150 g sukker
 • 50 g kakaopulver
 • 70 g hvedemel
 • 1 tsk. Bagepulver

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive.

Pisk de 5 æggeblommer og sukkeret sammen, så det bliver lyst og let luftigt. Vend blandingen forsigtig i æggehviderne med en dejskraber.

Bland de tørre ingredienser (kakao, mel og bagepulver), og sigt det i æggemassen. Vend igen (forsigtig) sammen med dejskraberen.

Fordel dejen på en bageplade med bagepapir.  (Jeg synes slet ikke at dejen var nok til en hel badeplade, så jeg lavede den lidt mindre. FEJL nr 1!!! Min roulade blev for tyk🙈 Så har jeg lært det😀)

Bag midt i ovnen i ca. 8-10 minutter.

Når bunden er færdigbagt, lægges et nyt stykke bagepapir ud på bordet. Drys med 1 spsk. sukker, og vend den varme rouladebund ud herpå (på hovedet). Træk bagepapiret, som du har bagt bunden på, forsigtigt af.

Kom et fugtigt viskestykke hen over kagebunden, mens den køler af. På den måde sikrer du, at bunden holder sig fugtig og ikke knækker, når den skal lægges sammen. (Ja, det skal jeg vist lige have prøvet igen😉)

Chokolade-mokkamousse

Opskriften til mousse er lånt fra Spis Bedre:

https://spisbedre.dk/opskrifter/choko-mokkamousse-med-noddecrunch

Som sagt, det er en dessert opskrift, og der blev lidt for meget til rouladen. Men det smagte så godt, og der skal jo også være lidt ekstra til at smage, ikke🤣

Mens kagen var i ovnen, lavede jeg moussen. Moussen skal stå og køle ned og har tid til at stivne lidt. Og her var FEJL nr. 2. Rouladen stod og ventede alt for længe på moussen, og jeg tror det er derfor den sprækkede til sidst. Næste gang vil jeg lave moussen inden jeg bager roulade.

 • 200 g mælkechokolade (for at gøre smagen mere kraftig, vil jeg næste gang bruger halv mørk og halv lys chokolade
 • 2½ dl piskefløde
 • ½ dl friskbrygget kaffe, f.eks. espresso. Jeg lavede min ekstra stærke da smagen skal være mere gennemtrængende når den bruges sammen med kage.

Hak mælkechokoladen fint, og hæld den i en skål.

Varm 1 dl fløde op i en lille gryde. Pisk 1½ dl fløde til let skum med en elpisker i en skål.

Hæld den varme fløde og varme kaffe i skålen med mælkechokoladen, og rør det hurtigt sammen, til chokoladen er smeltet. Lad det stå et par minutter, og vend det derefter forsigtigt med flødeskummet.

Sæt på køl indtil konsistensen er tykke nok, men ikke for tyk, til at smøre ud på rouladen.

Karamelliseret nødder

Opskriften lånt fra Madensverden:

https://madensverden.dk/karamelliserede-noedder/

Dem skal du bare altid have klar i skabet! Mega lækkert som hurtig lille snack, drys over yoghurt, eller som mig, i min morgen bananpandekager😀

 • 150 g nødder efter dit valg
 • 140 g sukker
 • 0,30 dl vand
 • Jeg tilføjer en teske salt (eller mere), alt efter dit smag

Sæt en pande over på medium til høj varme - 7 ud af 9.

Når den er opvarmet, hælder du sukker og vand på panden. Lad sukkeret smelte.

Når sukkeret er helt smeltet, hælder du nødderne i. Du kan hakke dem groft, før du kommer dem på panden - eller komme dem i hele. Jeg hakker dem groft, men det er smag og behag.

Rør rundt med en grydeske i træ, indtil nødderne har fået en flot farve og karamellen hænger ved.

Når du er tilfreds, breder du nødderne ud på et spækbræt beklædt med bagepapir, så de kan køle af.

Når de karamelliserede nødder er kølet tilstrækkeligt af, brækker du dem i små brud, hvis de skal bruges som slik. Ellers hakker du dem, så de kan bruges i is, som drys på dessert eller i kager.

*Jeg er meget utålmodig, og derfor mislykkes mine nødder ofte🙈 Men pyt, det smager gost alligevel! Bare du ikke brænder dem🤣

Til sidst

Så er det bare med at smøre rouladen med et godt lag mousse (for meget vil løbe ud, for lidt er bare kedelig), drysse nødder over, og rulle rouladen.

Jeg havde store forestillinger om at jeg vil pynte kagen. Måske piske det resterende mousse op og lave fine mønstre på kagen med det. Men helt ærligt, det fik jeg altså ikke lavet. Og kagen smagte godt nok alligevel😀💖

Ja, det var et langt opskrift for en kage der kun overlevede i 24 timer😀 Men håber at den har inspireret jer en smule, enten til at afprøve opskriften, eller til at dele jeres opskriften og gode tips med mig😀

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises