Altså, nu er det efterhånden ved at være rigtig længe siden jeg har været i køkkenet og bagt kage! Og da jeg så fik øje på mine smukke rabarber ude i haven i fredags, bestemte jeg mig for at det skule være nu, der skal trylles med rabarber.

Jeg elsker nemlig rabarber! Både i kager og i mad. Og så laver jeg også en virkelig lækkert chutney med rabarber. Synes det er så dejligt med den syrlige smag, og hvis du så laver det sammen med marcipan og chokolade!!! Ja, så bliver det ikke bedre❤️

For længe siden fortalte en veninde mig om en rabarberkage hun smagte til en konformation, som simpelthen var så god! Selvfølgelig skulle jeg straks have opskriften. Men altså, det var først nu jeg kom i tanke om den igen, og endelig fik jeg den bagt i går. 

Kagen består af flere lag som bliver bagt sammen til sidst. Opskriften kan godt se meget kompliceret ud, men det er den altså ikke når du går i gang med den. 

Det værste ved kagen var ventetiden efter den var bagt! Den duftede simpelthen så godt, og der gik alt for længe før den var kølet nok ned til at spise. 

Den smagte himmelsk, og selv Superman er helt vilde med den! Han spiste den med is, selv synes jeg den var bedst med Creme fraiche😃

Efter at have smagt kagen flere gange nu, har jeg konkluderet at jeg bestemt vil bage den igen. Men næste gang vil jeg lave lidt ændringer til opskriften. 

For det første vil jeg bruge enten hvid chokolade, eller en mindre mørk chokolade. Jeg brugte nemlig en 70% kakao, og synes den blev lige liiidt bitter. 

Og for det andet så vil jeg næste gang tilføje lidt nødder i en af lagene. Elsker nemlig når en kage har lidt nøddeknas i🥰

Giv besked hvis du får prøvet opskriften og hvad du synes om den👍

Hilsen, Sara

 

Rabarberkage:

Bund:
75 g mel
15 g flormelis
75 g kold smør
-blandes og lad hvile køligt i en 1/2 time. Tryk derefter dejen i bunden af en springform. 

Makronmasse:
70 g marcipan
100 g sukker (gerne rørsukker)
2 æggehvider
-bland godt sammen
-tag den kolde bund og fordel makronmassen ud på den

Fyld:
250 g rabarber i skiver
-fordel dem oven på makronmassen.


Kagen:
100 g smør
100 g sukker
2 æg
-piskes godt sammen


100 g mel
2 tsk bagepulver
100 g grofthakket, mørk chokolade
-blandes i æggeblanding
- hældes over rabarber.

Låg:
70 g smør
70 g brun farin
70 g rasp
- smulder sammen med en gaffel og lig oven på resten af blanding

Bag i 45 min. i ovn ved 180 grader.

Lad køle ned, og spis med is, fløde eller creme fraiche. Perfekt kage til at bage dagen i forvejen.

Bon appetit.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises