Gnaver din bh i løbet af dagen? Kravler den op ad ryggen? Eller virker skålen lidt for stor? Udfordringer kan der være mange af med en bh. De kommer sig af, at du går efter de forkerte bh størrelser, og de derfor ikke sidder korrekt på din barm.

 

Men du er langt fra alene. For det er kun et fåtal af alle danske kvinder, der bruger den rigtige bh størrelse. Føler du, det er svært at navigere i de mange bh størrelser, eller hvordan bh’er egentligt skal sidde? Så får du lidt hjælp herunder.

 

De typiske udfordringer ved forkerte bh størrelser

Det er alfa og omega for dit velvære, at din bh sidder godt. Gør den ikke det, kan det give anledning til mindre frustrationer i løbet af dagen, skuldersmerter og spændingshovedpine.

 

Vi dykker ned i de typiske udfordringer, der er, når man vælger de forkerte bh størrelser.

 

Brysterne hænger

Meningen med en bh er netop, at brysterne holdes flot på plads. Men de kommer til at hænge, hvis du vælger for stor en skål, eller hvis du går efter en omkreds, der er for stor. For så får brysterne ikke den rette støtte. Måler du f.eks. 80-85 cm under brystet, skal du gå efter en størrelse 80 i omkreds. Det giver den rette størrelse og en flottere kropsholdning.

 

Ondt i skuldrene

Hvis du ikke har tilstrækkelig støtte i ryggen fra den rette omkreds, så vil det være stropperne, der bærer barmen i stedet for. Det giver ondt i skuldrene fordi stropperne gnaver sig ned i dem. Jo tyndere stropper desto værre bliver det.

Vælg derfor en bh med den rette omkreds og gerne med brede stropper. Så du får en god støtte under brysterne. Bh'en må gerne sidde lidt til, da det er nødvendigt for at kunne holde brysterne flot på plads.

 

Der er ikke fylde

Kan du ikke få brysterne til at fylde, skal du kigge efter push-up bh’er. For du får ikke en barm, der syner større ved at vælge en skål, der er for lille eller bh størrelser, der er for små. Det gør ondt og giver dig ubehag. Det skal i stedet være den rette størrelse med et indlæg, der giver et bredt skub fra siden.

 

Bøjlen gnaver

Det skyldes typisk en størrelse, der er for lille. Nogle trives dog også bedst med bh’er uden bøjle eller med en blød silikonebøjle. Brug et målebånd, så du kan finde den rette omkreds.

 

Brystet ”falder udover” bh’en

Det skyldes for lille en skål. Brystet skal kunne være der. Gå en skålstørrelse op og se, om ikke det giver plads til barmen. Når du bruger den rette størrelse skål, får du også den rette støtte.

 

En godt tip for at vælge en bh-størrelse der sidder bedre er: Gå en størrelse op i skålen og en størrelse ned i omkredsen. Men mål altid og brug det du måler dig frem til.

 

Vil du gerne have mere hjælp, inden du køber en ny BH? Sådan finder du din BH størrelse.

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises