Den har du hørt, ikk?!?! Og ja, mon ikke det er sagt i god mening.

Men jeg gider ikke høre på det mere!

Hvorfor ikke? Fordi den slags bemærkninger tager udgangspunkt i at jeg:

  1. er for tyk
  2. ønsker at se mere slank ud
  3. ønsker med mit udseende at tilfredstille dem, der ser på mig
  4. at jeg ikke er tilfreds med hvordan jeg i virkeligheden ser ud

Hvorfor tror samfundet, at bare fordi jeg vejer mere end det, der i vores samfunds øjne er normalt, så er det mit ypperste mål at se slankere ud!?!?

Hvorfor kan jeg, som plussize kvinde, ikke også bare vælge tøj baseret på hvad jeg kan lide, på hvordan min personlighed  er, eller på hvad jeg har lyst til at have på i dag. Eller bare vælge ud fra hvad jeg synes er lækkert og fedt eller bare behageligt.

Og hvis valget så falder på noget, der får mine hofter til at se ud som dobbelt deres størrelse, eller min mave til at ligne en der er gravid i niende måned, hvad så? Er det kun det folk vil bedømme mig for. Puha, hun ser tyk ud. Nemlig. Det gør jeg. Mest fordi  jeg er tyk. Jeg er migselv. Jeg er tilfreds med hvem jeg er, og jeg vil gå med det tøj som jeg har lyst til.

Du har selvfølgelig ret til din mening om hvad jeg har på. Men lad være med at rose mit tøj fra et negativ udgangspunkt: ”godt nok er du tyk, men det der tøj er da slankende på dig”

Og ja, det her er min mening sådan generelt om folk og deres udseende. Jeg synes at vi skal stoppe med at bedømme folk og kritiserer dem ud fra deres tøj, make-up, hår, vægt, højde, osv. Kig på mennesker og se kun efter det positive. Ikke efter skæve næser, rødt hår eller store fødder, eller som vi ofte møder det, efter vægt.

Husk at elske dig selv og alle omkring dig, ligesom de er.

Masser af kærlighed til alle jer perfekte kvinde derude!!!

Hilsen, Sara

Kommentarer

Tina-Johanna Kuhn:

Hej Sara,
Nej hvor jeg bare grinede, da jeg læste: Hvor er den bare pæn slankende på dig!

Du har helt ret, hvorfor tror mange personer, at det højeste ønske hos en stor kvinde er at være slank?

Jeg svarede engang en person på samme slags kommentar: “Åh hvor ærgerligt, så er min styling ikke lykkedes, jeg forsøgte faktisk at se tykkere ud” ;-)

Jeg er forholdsvis ny kunde hos dig, men jeg er kommet for at blive!

Du har skabt en dejlig forretning her på nettet! Jeg er vild med dine værdier om at elske sig selv som man er. At det er ens personlighed man skal bedømmes ud fra. Og jeg støtter gerne nethandel, når der ikke er tale om de store nethandelsportaler.

Jeg har nu på min søsters opfordring fulgt flere af din live demonstrationer af tøj kollektioner. Sikken en flot service du yder! Jeg er vild med, at du selv hopper i det tøj din forretning har at byde på.

Og din yderst charmerende facon at præsentere tøjet på. Wow! Fantastisk rollemodel, du er. Det stråler og lyser ud af dig, at dit selvværd er i top, og at man ikke behøver at krybe i et musehul og skamme sig over ens udseende. Dejligt at have en “model” man kan spejle sig i.

Herligt at nogen gør sig umage for også at sælge smart tøj til kvinder der bruger store størrelser.
Er personligt træt af, at tøj til store kvinder vises af slanke modeller som fx. hos Pont Neuf, som jo ellers gerne vil henvende sig til kvinder i alle størrelser.

I det hele taget er det på høje tide, at man ikke marginaliseres bare fordi man bruger en stor tøjstørrelse. Vi er jo ikke en minoritet! Mange kvinder både yngre og især blandt mange af os, der har rundet de 50 år bruger store tøjstørrelser.

Hvis fx de etablerede dameblade en sjældent gang bringer billeder af tøj fra str. 42 og op er det i form af sær reportager, som om man er meget abnorm hvis man ikke lige har “model” mål. Og så er det ofte med overskrifter som “Big is beautiful” eller “Rund og Dejlig”. Hver uge vises der tøj til slanke kvinder, men altså kun lejlighedsvist tøj til store kvinder.

Det er diskriminerende at man bliver behandlet som en marginaliseret gruppe, bare fordi man ikke kan presse sig ned i en str. 36. Ville det ikke bare være dejligt hvis alle tøjproducenter producerede tøj i større størrelser også, og rent faktisk også brugte modeller i alle størrelser til at vise tøjet på?

Og at størrelser faktisk bare bliver nævnt som et tal fra størrelses skalaerne. Og lad os så slippe for betegnelser som “pluspiger”, “plussize” eller hvis der endelig er noget man kan passe “oversize”. For hvornår hører man nogensinde om minus piger, minussize eller undersize om kvinder, der omvendt kæmper med et for lavt BMI?

De varmeste hilsner fra en ny kunde og fan!

Tina Johanna

Mary:

Dear Hannetjie,
You are a real inspiration to me. I was always skinny and could wear anything I wanted. I was happy with the way I looked. Some people didn’t like me because of that. Now I am much older and in my menopause and my body changed from a slinky mink :) to a Shrek type. I can’t even find out if I am apple shaped, pear shaped or whatever fruit shape available! Anyway, I started watching you live shows and I got to know you personally and I just love the way you present yourself. Full of confidence and so unbelievably in tune with your body. Therefore I started feeling better about myself and I try and tell myself everyday that I am unique and I can wear anything I like. And this is where Happy Eve clothing enters the scene. I feel feminine and confident in the clothes I buy from you and that’s what counts. I always wonder what people think of me because I am chubby. I am starting to like myself now and accepting the way I look. They say in Afrikaans: Die vere maak die voël! And yes, with Happy Eve clothing, I feel like a peacock! Proud of who and what I am as a person. Thank you Hannetjie, you are the best.

Jane Kronvald Hansen:

Jeg har i mange år levet med meget lav selvværd. På grund af mobning og så en mor som ikke formåede at passe på mig, og selv prikkede til mig konstant. Det resulterede i at jeg spiste mig til en mur som kunne holde folk ude. Jeg lukkede mig inde i mit fedt, hvor dumt er det lige. Og jeg hadede mig selv, hadede hvor grim jeg var. Brugte oceaner af penge på dyrt tøj, så i det mindste så pæn ud ud af til. Men hvis nogen komplimenterede mig så troede jeg ikke på dem, det kunne ikke være mig de mente, det måtte være mobning.
MEN så mødte jeg min supermand, for 16 år siden, ok 16 år, 1 måned og 1 dag 😂 og noget af det første han sagde det var at hvis du vil have bikini på når vi skal på ferie, så gør du det ! Du er smuk, jeg elsker dig, og hvis andre ikke kan se det, så kan de sku kigge den anden vej. Det har taget tid. En gastic bypass (selvbetalt) for det offentlige mente ikke 166 kg var overvægt nok. Men med et vægttab på de 66 kg og en masse ekstra hud 😱 har jeg endeligt lært at elske mig selv som jeg er. Det har desværre IKKE hjulpet på mit store tøjkøb, men nu køber jeg tøj for mig, ikke for at skjule dårlig selvværd, så der er andet end sort i klædeskabet 🙏🏻🌈

Charlotte Pedersen:

Hej Sara
Først: Fin hjemmeside/shop – det er tydeligt, at du har gjort noget ud af den :-)

Og så vil jeg gerne kommentere på dit indlæg, når nu ikke andre vil! :-)
Jeg er selv i den høje ende af storpige-skalaen; deroppe, hvor almindelige danske brands begynder ikke at kunne dække behovet, så der må bestilles tøj/undertøj fra udlandet.
Der er ingen der siger til mig, at noget ser slankende ud, formodentlig fordi jeg har en størrelse, hvor det er svært at camouflere noget.
Min pointe er, at det også er en kompliment at nogen synes man ser slankere ud – uanset om man har lyst til at høre det eller ej :-)

I princippet kan jeg jo kun være enig med dig og andre kvinder, der synes man skal lade vægt være vægt og ellers bare leve livet.
Og så alligevel… Min vægt giver mig dårlig ryg og nedsætter min bevægelsesfrihed, så jeg fx ikke kan tage på ferie, så ja…jeg skal konstant lige tabe 5kg, vel vidende, at det er en kamp uden lige.

Nå, det bliver en længere smøre, men jeg synes det ofte bliver en ensidig debat om slankekur vs. glad og tyk.
Jeg er egentlig glad nok for “mit fede liv”, men det sætter også sine begrænsninger.

God sommer herfra :-)
Charlotte

Skriv en kommentar

Bemærk venligst at, kommentarer skal godkendes inden de vises